Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокати "терориста" сподіваються на допомогу Європи

Середа, 19 червня 2013, 14:11

Захист звинуваченого в пособництві дніпропетровським терористам Дмитра Реви подав три скарги до Європейського суду з прав людини.

Про це на прес-конференції у Києві повідомили адвокати Оксана Томчук і Віталій Погосян.

Одна із скарг стосується незаконного арешту, друга - порушення права на презумпцію невинуватості, та третя - незаконне утримання під вартою.

Вони чекають швидкого рішення в цих справах, оскільки добитися захисту прав свого підзахисного в українських судах не можуть.

Зокрема, Томчук вкотре нагадала, що Реву було арештовано на підставі дзвінка Сукачову в день обшуку.

"В перший же місяць було з’ясовано, що даний доказ було сфальсифіковано. І дзвінок було здійснено не Ревою, а оперуповноваженим Пилипенком. Допит Пилипенка міститься в матеріалах справи", - зазначила Томчук.

Однак, коли адвокати вказали на це прокуратурі подали заяву про злочин, цей факт був проігнорований і не було порушено справу за фактом фальсифікації доказів, зауважив Погосян.

Крім того, адвокати вказують, що прокурор Дніпропетровської області в своїх коментарях постійно говорить про доведеність вини Реви, хоча процедурно вона взагалі не може коментувати цю справу.

Томчук і Погосян вважають, що причина таких заяв в тому, що Рева відмовився брати вину на себе, і постійно через адвокатів захищає свою невинуватість.

"Є абсолютно очевидним, що в діях Реви немає ні події, ні складу злочину. Він є людина, яка непричетна до цього злочину. Це є очевидним. Але він більше року сидить за гратами в СІЗО", - зазначив правозахисник Євген Захаров, який був на відеозв'язку з учасниками конференції.

"8 спроб його звільнити закінчилися нічим. Немає доказів ні факту, ні складу злочину в діях Реви. Нема доказів вини… Тому я беру на себе відповідальність говорити, що це не суд, а судилище", - додав він.

Як відомо, 27 квітня 2012 року в Дніпропетровську вздовж центрального проспекту сталося чотири вибухи. Потерпіла 31 людина.

У червні того року Генеральна прокуратура заявила про затримання чотирьох чоловіків, підозрюваних у скоєнні вибухів у Дніпропетровську.

Реву звинуватили у посібництві терористам на підставі телефонного дзвінка, здійсненого ним на телефон Віктора Сукачова. Водночас пізніше самі правоохоронці визнали, що робив це співробітник СБУ, а не Рева.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування