У МЗС запевняють, що готовність до Європи не виміряєш "списком Фюле"

Середа, 19 червня 2013, 14:41

Готовність України та ЄС до підписання угоди про асоціацію не можна оцінювати виконанням чи не виконанням пунктів, необхідних для підписання угоди.

Так прокоментував заступник директора Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Василь Зварич заяви експертів про те, що Україна не досягла відчутного прогресу по жодному з 11 критеріїв ЄС, озвучених у так званому "списку Фюле".

"Ми хотіли б порадити окремим експертам та ЗМІ відійти від механізму фіксації виконання чи не виконання якихось пунктів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію. Важливо розуміти, що йдеться передусім про спільні дії з ЄС з впровадження програми реформ в ключових для української держави сферах", - зазначив він.

"Зміст нашої співпраці з ЄС на сьогоднішньому етапі полягає в тому, щоб підтримувати позитивну динаміку у впровадженні системних реформ, яку Україна уже сьогодні демонструє, з тим, щоб після підписання Угоди про асоціацію ще більш активізувати та посилити процес реформування в державі, використовуючи для цього нові можливості і механізми, які відкриває ця угода", - уточнив дипломат.

"Це надзвичайно принциповий момент. Нам слід не рахувати пункти, а мобілізувати зусилля усіх гілок влади, неурядових організацій, експертів та ЗМІ для досягнення відчутного прогресу у реформуванні ключових галузей", - підсумував Зварич.

Як відомо, Європейський союз виписав 11 критеріїв, які необхідні для підписання угоди про асоціацію.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...