Письменник Янукович вирішив популяризувати українську книгу

Середа, 19 червня 2013, 16:08

Президент Віктор Янукович наказує створити сприятливі умови для розвитку книгорозповсюдження, запобігання монополізації та посилення захисту конкуренції у цій сфері.

Про це йдеться в указі № 336/2013, який розміщений на сайті президента.

Він доручив Кабміну прискорити підготовку та внесення в установленому порядку на розгляд ВР законопроекту щодо приєднання України до Угоди про ввезення матеріалів освітнього, наукового і культурного характеру.

"...вжити в установленому порядку заходів щодо: ... зниження собівартості виготовлення вітчизняної книжкової продукції, сприяння її експорту", - йдеться в указі.

Янукович також наполягає на опрацюванні питання щодо продовження до 2019 року пільгового оподаткування суб'єктів видавничої справи.

"...створення системи державних грантів для видавництв з метою видання книжкової продукції з творами українських письменників у перекладі іноземними мовами для розповсюдження за межами України", - йдеться в указі.

Янукович також наказує вжити заходів щодо виготовлення та розповсюдження соціальної реклами з популяризації читання в Україні.

Як відомо, Янукович отримав у 2012 році від донецької друкарні авторську винагороду в 15,5 мільйонів гривень, не видавши при цьому жодної нової книги.

Згідно з декларацією про доходи Янукович в 2012 році отримав від ТОВ "Друкарня "Новий світ" авторську винагороду в сумі 15,55 мільйонів гривень відповідно до умов видавничого договору, підписаного у 2011 році.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...