Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яндекс.Деньги поспішили заявити, що їх перевіряти і не треба

Четвер, 20 червня 2013, 12:28

Платіжна система Яндекс.Деньги не є нелегітимною в Україні, оскільки не працює на території країни і не є учасником її банківського ринку.

Про це заявили в прес-службі "Яндекс-Україна" у четвер, коментуючи заяву чиновника Міндоходов про те, що відомство має намір перевірити платіжну систему.

"На відміну від WebMoney у Яндекс.Денег не було і немає окремої юридичної особи в Україні. Крім того, Яндекс.Деньги не ведуть розрахунки в гривні, а гроші користувачів з різних країн світу знаходяться на коррахунках в Росії - на рахунках небанківської кредитної організації "Яндекс.Деньги", що здійснює діяльність за ліцензією Центрального банку Російської Федерації", - зазначають у компанії.

У прес-службі також кажуть, що твердження Національного банку України про те, що Яндекс.Деньги не мають права працювати на українському ринку, є правильним.

"НБУ заявляє про те, що Яндекс.Деньги не мають права працювати на українському ринку - і це абсолютно вірно, тому вони на ньому і не працюють. Як тільки Яндекс.Деньги приймуть рішення про відкриття окремого представництва в Києві, компанія узгодить свої дії з регуляторами", - наголошується в повідомленні.

В "Яндексі" також підкреслюють, що сервіс Яндекс.Деньги не виходить за рамки Росії, надається з російської території і українці можуть ним скористатися, як і іншими міжнародними сервісами, наприклад Skype.

"Це все одно, що житель України приїде до Росії і скористається московським таксі, заплативши за нього рублями. Права клієнтів у цій ситуації захищає російське законодавство", - зазначають у компанії.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування