"Телефонному терористу" дали 11,5 років з конфіскацією

Четвер, 20 червня 2013, 14:26

Рецидивіста, який 28 лютого "замінував" залізничні вокзали станцій Житомир і Бердичів Південно-Західної залізниці, засуджено 4 років позбавлення волі

Як повідомляє прес-центр Служби безпеки України, вирок Богунського райсуду Житомира винесено за анонімне повідомлення про замінування, а підозрюваного визнано винним за ч.2 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Зважаючи на те, що на момент вчинення злочину зловмисник уже відбував покарання, за сукупністю вчинених злочинів суд призначив йому остаточне покарання - 11 років та 6 місяців позбавлення волі із конфіскацією майна.

Крім цього суд постановив стягнути з правопорушника завдані ним збитки на загальну суму майже 9 тисяч гривень.

28 лютого  на телефон спецлінії "102" в Житомирській області зателефонував невідомий та повідомив про замінування вокзалів у обласному і районному центрах. На місце події виїхали оперативно-слідчі групи СБУ, міліції та ДержНС. Усіх пасажирів і персонал з перонів та приміщень вокзалів було евакуйовано.

Вибухотехніки оглянули приміщення та прилеглі території, утім жодних вибухонебезпечних пристроїв чи вибухових речовин не виявили.

Співробітники СБУ спільно з міліцією встановили та затримали чоловіка, котрий здійснив анонімний дзвінок: ним виявився засуджений за розбій рецидивіст – 36-річний громадянин України, який, перебуваючи безпосередньо у камері установи виконання покарань (м.Житомир). Чоловік вирішив "замінувати" вокзали, щоб уникнути етапування до виправної колонії м.Бердичева.

Разом з тим в Міністерстві внутрішніх справ заявляють, що кримінальні правопорушення, пов’язані із завідомо неправдивими повідомленнями про загрозу безпеці громадян, правоохоронці розкривають майже у 100% випадків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування