Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог: шанси виїзду Тимошенко на лікування за кордон - 50 на 50

П'ятниця, 21 червня 2013, 16:13

Лікування Юлії Тимошенко за кордоном розширить її можливості впливу на українське політичне життя, але в цьому є певні ризики для президента Януковича.

Про це заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, пише "Тиждень".

На його думку, питання Тимошенко вирішуватиметься в останню мить.

"Лікування за кордоном – це не є втрата іміджу. Думаю, що багато хто розуміє, що є реальні проблеми зі здоров’ям. І, якщо є така можливість, треба лікуватись. Плюс, це – більше свободи. Якщо Тимошенко буде за кордоном, очевидно, що в неї буде більше можливості для оперативної комунікації", - вважає політолог.

"І вона зможе впливати інформаційно, виступати з різними заявами. Вона зможе оперативно контактувати зі своїми однопартійцями. А зараз є серйозні обмеження в такій комунікації. Для Тимошенко, безумовно, це – суттєвий крок вперед, розширення її можливостей", - додав він.

Але, за його словами, в цьому є певні ризики для Януковича.

"От те, що Тимошенко буде більш активно впливати на політичний процес і на опозиційне середовище, це – ризик, безумовний. Може з’явитися такий ризик, як висування вимог з боку європейських політиків про необхідність участі Тимошенко в президентських виборах. Думаю, що в Адміністрації президента чітко уявляють, що такі вимоги з’являться, як тільки Тимошенко опиниться за кордоном", – зазначив експерт.

За його словами, уся інформація, яка з’являється навколо теми Тимошенко і її лікування за кордоном, свідчить про те, що в оточенні президента немає єдиної позиції.

"Думаю, що частина людей, близьких до президента, проти того, щоб Тимошенко відправити за кордон, а частина вважає, що краще не ризикувати і домовитись з Заходом – з Європою, з США – і дати можливість Тимошенко лікуватись за кордоном. Тобто, йде боротьба різних позицій, різних точок зору", – пояснив Фесенко.

На думку політолога, Янукович остаточного рішення ще не ухвалив.

Як відомо, питання про можливість лікування Тимошенко за кордоном порушувалося неодноразово.

У п'ятницю глава МЗС Німеччини підтвердив пропозицію про лікування Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...