Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандал у Білорусії: українська газета опублікувала фальшиве інтерв'ю з Лукашенком

П'ятниця, 21 червня 2013, 17:09

Президент Білорусії Олександр Лукашенко не давав ексклюзивного інтерв'ю виданню "Известия в Украине" ні під час візиту до Києва, ні раніше.

Про це TUT.BY повідомили в прес-службі президента.

Згідно з інформацією, газета використовувала висловлювання Лукашенка під час зустрічі Клубу головних редакторів країн СНД, Балтії та Грузії, яке відбулося в грудні 2012 року.

У прес-службі зазначають, що видання дуже вільно підійшло до використання цитат президента: багато формулювань або спотворені, або вирвані з контексту.

Інтерв'ю Лукашенка, автором якого, згідно з інформацією на сайті, є Яніна Соколовська, досі є на сайті видання.

Скріншот з сайту Известий в Украине
Скріншот з сайту "Известий в Украине"

Як відомо, Лукашенко був з робочим візитом в Україні 17-18 червня.

У жовті 2011 року російська газета "Известия" опублікувала фальшиве інтерв'ю Юлії Тимошенко. Автором матеріалу була Яніна Соколовська.

Раніше головний редактор газети "Известия в Украине" Яніна Соколовська публікувала інтерв'ю з відомими політиками, компілюючи їхні відповіді з матеріалів прес-конференцій.

Соколовська також відмовилася публікувати відповідь журналіста "Української правди" Сергія Лещенка на статтю В'ячеслава Піховшека, в якій він прогнозує його вбивство.

Як відомо, газета "Известия в Украине" є підрозділом російських "Известий". Однак одним з акціонерів українських "Известий" є Ігор Коломойський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування