Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС попросив українців не протестувати у Бразилії

Субота, 22 червня 2013, 14:28

Громадянам України, які перебувають в Бразилії, рекомендовано утриматись від відвідування центральних районів кількох міст

Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ України.

"У зв’язку із загостренням безпекової ситуації в Бразилії через зростання хвилі протестних акцій не рекомендовано відвідування міст Бразиліа, Сан-Паоло, Белу Орізонте, Віторіа, Рібейран-Прету, Ріо-де-Жанейро", - зазначають у МЗС.

Також не бажано брати участь в акціях протесту, демонстраціях чи інших масових заходах.

У разі виникнення надзвичайної ситуації українцям радять звертатися до Посольства України в Республіці Бразилія за номерами + (00 5561) 3365 1457; + (00 5561) 3365 3940, або до Генерального консульства України в м. Сан-Паулу :+ (00 5511) 4371 94 50.

Як повідомлялося, 17 червня понад 200 тисяч демонстрантів пройшли вулицями найбільших міст Бразилії на знак протесту проти поліцейського насильства і корупції в уряді.

Ключовою претензією мітингувальників також стали необґрунтовані витрати на футбольний Чемпіонат світу 2014 року. Активісти заявляли, що протести триватимуть протягом кількох днів.

Найсерйозніші зіткнення з поліцією відбулися раніше в Сан-Паулу, де для розгону маніфестантів, що влаштовують заворушення, була підтягнута бронетехніка, вертольоти, кавалерія і загони особливого призначення.

Пізніше мери столиць семи штатів Бразилії оголосили про зниження цін на проїзд в автобусах, через підвищення яких у країні почалися протести.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування