Адвокати побитих журналістів заявили про злочин свідка-міліціонера

Субота, 22 червня 2013, 18:27

Адвокати журналістки Ольги Сніцарчук і фотографа Влада Соделя подали до Шевченківського райуправління міліції заяву про надання одним зі свідків, міліціонером, завідомо неправдивих показань.

Про це повідомила адвокат Вікторія Кіріна в ефірі 5 каналу у п’ятницю, передає Телекритика.

Раніше один з міліціонерів в якості свідка дав свідчення в рамках кримінального провадження про побиття Сніцарчук і Соделя. Він зокрема повідомив, що Ольга розхитувала БРДМ і просила присутніх на мітингу її побити.

Адвокат зазначила, що на момент, коли зафіксовано розхитування БРДМ Ольга і Влад не перебували біля БРДМ.

"Стосовно заяв, які були висловлені в протоколі допиту, прошу звернути увагу - це не виступ на телебаченні, це протокол допиту свідку, який був долучений до кримінального провадження. Такі випадки не можуть залишатися без уваги. Сьогодні нами до Шевченківського районного управління ГУ МВС у місті Києві була подана заява про вчинення даною особою злочину у формі надання завідомо неправдивих показань", - повідомила адвокат.

"В даному випадку не йде мова про пересічного громадянина, який не знає різниці між свідченнями, які надаються під попередження про відповідальність за надання завідомо неправдивих свідчень і просто висловлення своєї думки, що начебто він побачив дівчину, яка начебто схожа на Ольгу Сніцарчук, яка просила її побити", - зазначила Кіріна.

Вона додала, що по цьому кримінальному провадженню була допитана велика кількість працівників правоохоронних органів, які в тому числі були поруч з БРДМ під час розхитування.

"В свідченнях жодного з них, крім вказаного інспектора, не фігурує будь-яка жінка, тим більше Ольга Сніцарчук, яка б до когось підбігала і кричала. Якби дійсно якась особа підбігала і кричала, думаю, що це б значилось не одного інспектора", - сказала адвокат.

Відповідаючи на закиди народного депутата від Партії регіонів Андрія Пінчука щодо матеріальних доказів побиття журналістів, Кіріна зауважила, що в матеріалах справи є достатньо доказів їх побиття.

Як повідомлялося, розгляд справи за обвинуваченням 20-літнього мешканця Білої Церкви Вадима Тітушка у нападі на журналістів на мітингу 18 травня розпочнеться 1 липня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування