Глава МЗС Польщі: Україна не готова до підписання угоди про асоціацію

Понеділок, 24 червня 2013, 15:54

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що Україна ще не готова до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це він заявив у понеділок перед засіданням міністрів закордонних справ країн ЄС у Люксембурзі, передає Радіо Свобода.

Польський дипломат зауважив, що з Україною ведеться інтенсивний діалог. "Ми дуже уважно стежимо, особливо за розвитком подій в двох сферах – виборчій системі та прокуратурі", – сказав Сікорський.

"Наскільки я знаю, в Україні реформи не проводяться, тому сьогодні висновок може бути тільки один: Україна ще не готова до підписання угоди про асоціацію", - заявив він.

За словами дипломата, "нині залежить від української влади, буде підписана угода чи ні".

У той же час, в інтерв'ю журналістам після закінчення Ради ЄС з питань закордонних справ Сікорський закликав українську владу поспішити з виконанням умов, необхідних для підписання угоди про асоціацію.

За його словами, Брюссель повинен дати оцінку Києву до кінця літа, передає Інтерфакс-Україна.

"Як я говорив вранці, нас турбує те, що Україна може не встигнути виконати умови, від яких залежить підписання угоди про асоціацію. Йдеться про аиборчий кодекс, про закон "Про прокуратуру", про вибіркове правосуддя. Я закликаю українську владу поспішити", - заявив Сікорський.

Польський міністр нагадав, що більше місяця тому зі своїми колегами з Литви, Нідерландів і Данії був у Києві.

"Вже тоді ми говорили українській владі те, про що я кажу вам, що навіть прийняття законів у останній момент є недостатнім. Ми, місія, парламент, країни-члени, комісія повинні оцінити України, а оцінка займе тижні", - зазначив він.

"Тому і тоді й зараз я закликаю: в України є час до кінця літа, якщо вона хоче у Вільнюсі підписати угоду про асоціацію. Якщо не встигне з виконанням умов, у нас буде якийсь план Б. Все залежить від України. Тільки від вашого парламенту залежить прийняття законодавства", - підкреслив Сікорський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News