Фюле нагадав, що всі пункти його списку важливі

Вівторок, 25 червня 2013, 08:52

Комісар ЄС Штефан Фюле заявляє, що всі критерії, окреслені Радою закордонних справ ЄС для підписання угоди про асоціацію з Україною, є однаково важливими.

Про це Фюле заявив на прес-конференції у Люксембурзі по завершенню засідання Ради співробітництва Україна-ЄС  у неділю, передає УНІАН.

"Немає менш важливого, чи більш важливого. Є три важливих речі", - сказав він, зазначивши, що йдеться про реформи виборчого законодавства, вирішення проблеми вибіркового правосуддя, а також продовження реформ в рамках Порядку денного асоціації.

"І ми ставимося з однаковою важливістю до всіх реформ", - сказав Фюле.

Він також зазначив, що під час засідання Ради співробітництва сторони не робили оцінок тому, що вже було зроблено, а сфокусували увагу на те, що потрібно зробити ще до Вільнюського саміту "Східного партнерства", запланованого на 28-29 листопада.

У свою чергу міністр закордонних справ головуючої в ЄС Ірландії Еамон Гілмор зазначив, що в ході сьогоднішнього засідання європейська сторона підкреслила готовність підписати угоду про асоціацію з Україною за умови, якщо Київ продемонструє рішучі дії та видимий прогрес у критеріях, визначених Радою закордонних справ ЄС.

Міністр також нагадав, що часу на виконання залишається небагато.

"Ми передали послання про необхідність терміново рухатися, тому що час обмежений між сьогодні та Вільнюським самітом", - сказав він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування