У Криму запровадили податки на гриби, ягоди і прогулянки

Вівторок, 25 червня 2013, 23:13

У Криму вводять податок на збір грибів, ягід, лікарських рослин і на прогулянки в лісі.

Відповідну постанову прийняли депутати Верховної Ради Автономної республіки Крим 21 червня 2013 року, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Постанова "Про встановлення ставок збору за спеціальне використання лісових ресурсів у частині заготівлі другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів" встановлює податок на випас худоби, заготівлю сіна і дикорослих плодів, горіхів, грибів, ягід, лікарських рослин.

За збір одного кілограма горіхів буде стягуватися 1,5 гривень, плодів, грибів, ягід і лікарських рослин - 1 гривня.

Випас худоби в лісі обійдеться в 49 гривень на рік, а заготівля сіна - 5 гривень з одного гектара.

Також буде стягуватися збір за прогулянки лісом. За пішохідні та велосипедні прогулянки доведеться заплатити 10 гривень з людини на рік. За кінні маршрути - 15 гривень за одну голову на рік.

Автори проекту постанови у пояснювальній записці вказують, що нововведення дозволять збільшити надходження до місцевих бюджетів і забезпечити раціональне використання лісових ресурсів.

Водночас голова Республіканського комітету АРК з питань лісового та мисливського господарства Ігор Кацай заявив, що ЗМІ неправильно зрозуміли норми постанови.

"Я хочу підкреслити, що прийняття цієї постанови в жодному випадку не торкнеться права громадян відвідувати ліс і для власних потреб збирати його дари", - сказав він, додавши, що ухвалений документ стосується тих, хто збирається використовувати лісові ресурси у виробничій, рекреаційній, туристичній та комерційній діяльності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування