Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Підприємці Білорусі вимагають виходу з Митного союзу

Вівторок, 25 червня 2013, 12:37

Представники малого й середнього бізнесу в Білорусі збирають підписи за вихід країни зі складу Митного союзу, а 27 червня проведуть попереджувальний страйк.

Таке рішення було прийняте на форумі підприємців, який відбувся 24 червня в Мінську, повідомив журналістам голова республіканського об'єднання "Перспектива" Анатолій Шумченко, передає Белапан.

"На жаль, підсумки форуму виявилися для підприємців невтішними", - сказав він.

За словами Шумченка, причиною є введення технічного регламенту Митного союзу, який, пна думку підприємців, поставить їх на межу виживання. 

"Резюме таке: з 1 липня 2013 року працювати законно підприємці в Білорусі не зможуть. Сьогодні ухвалене рішення - 27 червня буде проведений одноденний попереджувальний страйк із вимогою про накладення мораторію на документ МС, для того щоб дати людям можливість працювати. Запропоновано також почати збір підписів за вихід Білорусі з Митного союзу, тому що він поставив під загрозу національний бізнес нашої країни", - сказав він.

"Ми закликаємо білоруську владу сісти за стіл переговорів з підприємницькими структурами, ми хочемо платити податки й працювати нормально", - додав Шумченко.

У форумі взяли участь близько 130 представників малого й середнього бізнесу з усієї країни. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування