Статті впливової газети цензурують під Курченка?

Вівторок, 25 червня 2013, 13:13

Зі статті газети "Комерсант-Україна" на сайті видання був вилучений абзац, в якому йшлося про можливий зв'язок бізнесмена Сергія Курченко з сином генпрокурора Артемом Пшонкою і сином президента Олександром Януковичем.

Дана публікація була присвячена переходу банкіра Бориса Тимонькіна на роботу в групу Курченко "ВЕТЕК".

У статті, яка вийшла 20 червня о друкованому номері газети і на її сайті, зокрема, був текст такого змісту:

"Тим часом у травні в парламенті був зареєстрований проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії Верховної ради щодо "обставин участі посадових осіб у контрабанді та монополізації ринку нафтопродуктів та скрапленого газу, порушень у сфері держзакупівель за участі групи компаній "Газ України-2009", на базі якої створено "ВЕТЕК".

У січні народний депутат Юрій Сиротюк ("Свобода") звернувся із запитом до Генпрокуратури і Служби безпеки для перевірки діяльності "Газ Україна 2009", назвавши одним з її власників народного депутата Артема Пшонку (Партія регіонів), сина генерального прокурора.

Член комітету Верховної ради з ПЕК Сергій Пашинський ("Батьківщина") стверджує, що ще одним великим бенефіціаром "ВЕТЕК" є син президента Олександр Янукович. У самій компанії це категорично заперечують і наголошують, що засновником компанії є тільки Сергій Курченко".

Зараз цей фрагмент тексту відсутній у статті, опублікованій на сайті "Коммерсанта". У той же час, його можна знайти в PDF-файлі номера газети, опублікованому на тому ж сайті.

 
 

Як відомо, "ВЕТЄК" об'єднує компанії, які раніше входили до групи "Газ Україна 2009". Офіційно стверджується, що Курченко є основним акціонером групи.

Минулого тижня стало відомо, що "ВЕТЕК" придбав медіахолдинг Бориса Ложкіна, в який, зокрема, входять видання "Кореспондент", "Forbes", "Комсомольська правда в Україні", "Аргументи і Факти".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування