Гендиректор БТБ каже, що заяви про цензуру – чийсь "мерзенний сценарій"

Вівторок, 25 червня 2013, 22:44

Генеральний директор БТБ Світлана Криворучко категорично заперечила звинувачення у цензурі на каналі.

Про це вона заявила у своєму листі на адресу "Телекритики", коментуючи заяву екс-працівника БТБ Андрія Деркача, який розказав про заборону згадувати ім'я "нашого сучасника, відомого українського підприємця, який володіє багатьма заводами і серед іншого імпортує природний газ із Центральної Азії й з Росії".

Криворучко заявила, що колишній співробітник "планував не "згадати нашого сучасника", а, не надавши йому слово (як належить за законами жанру), не маючи документів, намагався побудувати сюжет на домислах, видаючи чутки за факти".

"Поява такого матеріалу в ефірі могла викликати судові позови, і канал БТБ мав усі шанси їх програти. Тому рішення головного редактора відправити цей матеріал на доопрацювання мені здається досить обґрунтованим", - сказала вона, додавши, що матеріал після доопрацювання таки вийшов в ефір за згоди Деркача.

Генеральний директор БТБ також вважає, що заяви про цензуру на каналі – "частина чийогось мерзенного сценарію, направленого на дестабілізацію роботи на підприємстві".

"Деркач - всього лише пішак у цій грі. Міркування Андрія Деркача про цензуру на каналі БТБ - через більш, як два місяці після звільнення - виглядають дуже дивно. Тим більше, що пропрацював Андрій на каналі 8 місяців. І жодного разу за весь цей час він не висловив своїх зауважень про нібито утиски свободи слова та уявної цензури", - додала вона.

Як відомо, Деркач заявив про здійснення системної цензури на каналі у своєму відеоблозі.

Канал БТБ, за оцінками медіаекспертів належить до умовного медіахолдингу Сергія Арбузова.

До цього ж "медіахолдингу" зараховують телеканали Tonis та Business, а також друковані видання "Капитал" і "Взгляд".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування