Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більше 40 укркомпаній потрапили в найбільшу базу офшорів

Середа, 26 червня 2013, 18:21

Більше 40 українських бізнесменів потрапили у найбільшу за всю історію відкриту базу даних про власників офшорів.

Про це пише Forbes, який проаналізував базу Міжнародного консорціуму журналістів ICIJ.

Протягом 15 місяців 86 журналістів з 46 країн світу аналізували документи двох великих реєстраторів: Portcullis TrustNet (Сінгапур) і Commonwealth Trust Limited (Британські Віргінські острови, БВО).

Більшість офшорів, пов'язаних з українськими бізнесменами, зареєстровані на БВО.

Британські Віргінські острови - юрисдикція, в якій податкова ставка на доходи з іноземних джерел дорівнює нулю.

"Трохи більше 40% загальної кількості офшорів в світі донедавна припадали саме на БВО, а всього на островах було зареєстровано близько мільйона компаній, з яких більше 400 000 на сьогодні діють", - розповів Ярослав Абрамов, радник МЮФ Integrites, яка займається реєстрацією офшорних компанії в інтересах своїх клієнтів.

Інформація була відкрита для користування 15 червня 2013 рік. Дані щодо засновників і директорів офшорів актуальні за станом на 2010 рік.

Зокрема, у списках власників офшорних компаній колишній президент корпорації "Інтеррибфлот", кримський мільйонер В'ячеслав Верходанов і його дружина Тетяна. Вони в 2006 році створили віргінський офшор Flamingo Investing Corp. Українськими компаніями Flamingo не володіла.

Компанія Kaalbye Agency Services Limited об'єднала трьох одеситів. Найвідоміший з них - Ігор Урбанський - народний депутат V скликання і заступник міністра транспорту і зв'язку за часів Миколи Рудьковського і Йосипа Вінського. Також в компанії засновники Борис Хребтов і Борис Колісниченко.

Ігор Урбанський
Ігор Урбанський

56-річний мер Костянтинівки (Донецька область) Сергій Давидов і його дружина Олена у квітні 2008 року стали власниками віргінської компанії Eventus Limited. Найбільший актив Давидова - ПрАТ "Свинець", що випускає вироби з свинцю, цинку та олова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування