Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка є за що судити, і він сяде, бо "маленький українець" - юрист

Четвер, 27 червня 2013, 10:54

Для притягнення екс-президента Віктора Ющенка до кримінальної відповідальності за втручання у підписання "газових" контрактів із Росією у 2009 році немає перепон.

Про це "Українській правді" повідомив позивач, адвокат Станіслав Батрин.

"Цей позов з`явився після тривалого спілкування з фахівцями та політиками за кордоном… Там вважають, що питання відповідальності у газових відносинах вирішене неправильно", - зазначив він.

"На вині Ющенко у зриві перемовин акцентував увагу Леонід Кучма, Віктор Медведчук, Сергій Тарута, Олег Дубина, Владимир Путін и Олексій Міллер… Подання позову до Ющенко - це в, першу чергу, результат суспільної думки в Україні та за кордоном. За даний висновок несу повну відповідальність", - уточнив юрист.

"Також хочу наголосити, що ми не обслуговуємо політичні репресії. В даному разі мова про це навіть не може йти, бо Ющенко просто не перебуває в опозиції до влади. Коли Ющенко заявляє, що має намір повернути 35 гривень за судовий збір, можу тільки зазначити, що це не та компенсація, на яку ми розраховуємо. В даному разі, мирних перемовин бути не може", - запевнив Батрін.

"Для застосування до Ющенко кримінальної відповідальності немає перепон, оскільки недоторканість президента, відповідно до Конституції, обмежувалася строком перебування на посту президента (ст. 105 Конституції). Наразі Віктор Ющенко є таким самим "маленьким українцем", рівним перед законом і судом, як і ми з вами", - запевнив адвокат.

Як відомо, юрист Станіслав Батрин подав до суду на екс-президента Віктора Ющенка за переймання на себе компетенції Кабінету Міністрів і Міністерства палива та енергетики у 2008 році.

У позові юрист ставить під сумнів "законність дій президента щодо заборони Олегу Дубині як керівнику НАК "Нафтогаз України" підписувати газові контракти за ціною 235 доларів".  

У свою чергу речник Віктора Ющенка Ірина Ванникова заявила, що позов до Ющенка, поданий до ВАСУ є безграмотним втіленням нав’язливих прагнень опозиції перекласти відповідальність за наслідки газових контрактів з Росією.

Українскьа правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...