Тіла альпіністів з Пакистану привезуть у ніч на п'ятницю

Четвер, 27 червня 2013, 18:53

Тіла альпіністів Ігоря Свергуна, Бадаві Кашаєва та Дмитра Коняєва, що загинули внаслідок нападу бойовиків на табір іноземних туристів у північному Кашмірі, доставлять до Харкова в ніч на 28 червня.

Про це повідомив президент Федерації альпінізму та скелелазіння Харківської області Геннадій Копійка.

"Літак із тілами усіх загиблих альпіністів, зокрема і харків'ян, уже вилетів з Ісламабада. Він летить за маршрутом Ісламабад - Словаччина - Литва - Москва - Харків. Орієнтовний час прибуття до Харкова - перша година ночі, хоча можуть бути затримки", - повідомив він.

За його словами, цим самим рейсом із Пакистану повертаються і харківські альпіністи, що вижили, Олександр Заколодний та Данило Ясенюк.

Копійка повідомив, що панахиду і похорон загиблих заплановано на неділю, 30 червня.

"Панахида відбудеться в БК міліції, орієнтовно об 11.00. Потім похорон на 13-му міському кладовищі", - сказав Копійка.

Як відомо, в ніч на 23 червня в результаті атаки бойовиків на табір альпіністів на півночі пакистанського Кашміру загинули троє харківських альпіністів і двоє словаків, які у складі міжнародної групи мали намір зійти на гору Нанга Парбат (8125 м, Пакистан).

Бойовики вбили також двох китайців, литовця і непальця. Крім того, серед жертв - один турист із подвійним американсько-китайським громадянством.

Трагедія сталася в регіоні Гілгіт-Балтистан, який вважався однією з найбільш безпечних областей Пакистану, але останніми роками там було зафіксовано низку нападів бойовиків на представників шиїтської меншості.

Відповідальність за вбивство туристів узяло на себе пакистанське воєнізоване угруповання Джундулла (Jundullah). Пізніше про свою причетність заявив пов'язаний з Джундулла рух "Техрік-і-Талібан Пакистан".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування