Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кокс і Кваснєвський знову відвідали Тимошенко

П'ятниця, 28 червня 2013, 10:53

Спостерігачі від Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс у п'ятницю зустрілися з екс-прем'єром Юлією Тимошенко в ЦКЛ № 5 "Укрзалізниці" (Харків).

Як передає "Інтерфакс-Україна", кортеж з мікроавтобусом, в якому їхали Кокс і Кваснєвський, в'їхав на територію лікарні в супроводі машини ДАІ о 9.45.

Прихильники Тимошенко, які чергують під лікарнею, зустріли машини, скандуючи "Юлі-волю!".

До приїзду в лікарню Кокс і Кваснєвський у супроводі генконсула Польщі у Харкові Яна Граната поклали квіти до пам'ятника Незалежності.

Кортеж з мікроавтобусом, в якому їхали Кокс і Кваснєвський, залишив територію лікарні в супроводі машини ДАІ о 12.35, не зупиняючись біля журналістів, які чекали перед входом до ЦКЛ.

Як стало відомо "Інтерфакс-Україна" з джерела, зустріч спостерігачів з Тимошенко проходила в палаті екс-прем'єра, і тривала близько 2,5 годин.

За останній місяць це вже третій візит спостерігачів від ЄП до України. Раніше вони приїжджали в кінці травня і в середині червня.

Як повідомлялося, Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту по судових процесах над Тимошенко і почали роботу 11 червня 2012 року. Відповідні домовленості були досягнуті між прем'єром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їх мандат був розширений: крім справ Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконуючого обов'язки міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня доповідь місії обговорювалася в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. Як повідомив Шульц, за підсумками дискусії було прийнято рішення про продовження місії до вересня цього року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування