Сноуден попросив еквадорців заступитися за нього перед владою

П'ятниця, 28 червня 2013, 12:37

Екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден закликає громадян Еквадору лобіювати вимогу пустити його до цієї країни.

"Народ Еквадору, пишіть в Твіттері міністру закордонних справ Еквадору Рікардо Патиньйо і закликайте пустити мене до вашої країни", - написав він у своєму блозі в Твіттері після того, як влада Еквадору заявила, що ще навіть не бралися до розгляду питання про надання Сноудену притулку, передає Інтерфакс.

Запит на надання політичного притулку в Еквадорі Сноудену поки ще не розглядався, оскільки він особисто не з'явився в жодному з дипломатичних представництв країни за кордоном, повідомила напередодні представник уряду латиноамериканської країни Бетті Тола.

"Заявник не перебуває на території Еквадору, як того вимагає еквадорське законодавство", - сказала вона.

Тола також повідомила, що Сноудену дійсно був виданий еквадорський проїзний документ, але він не дійсний. Документ був виданий еквадорським урядовим чиновником без відповідного дозволу, тому він не має сили, пояснила вона.

"Кіто зважує "за" і "проти" справи Сноудена, виходячи з його власних інтересів", - додала вона.

Сноуден шостий день перебуває в московському аеропорту "Шереметьєво", куди прилетів минулої неділі з Гонконгу.

Російська влада заявляє, що кордон РФ він не перетинав і вільний полетіти куди і коли забажає. Спочатку Сноуден збирався відправитися з Москви через Кубу в Еквадор, проте досі не зробив цього.

Американська влада наполегливо закликає Росію екстрадувати 29-річного Сноудена до США, де проти нього висунуті серйозні звинувачення. Вашингтон анулював паспорт втікача.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News