Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура перевірить, як Міноборони виділяє землю під забудову

П'ятниця, 28 червня 2013, 12:49

Генпрокуратура направила до Міноборони запит про правомірність внесення деяких земель відомства в списки для організації будівництва.

Про це пише в п'ятницю "Дзеркало тижня. Україна".

Як відзначає автор матеріалу, перші документи, що надійшли в Кабмін після призначення Павла Лебедєва міністром оборони, стосувалися питань відчуження земель відомства.

Перші позиції в списках земельних ділянок для будівництва житла військовослужбовцям, затверджених на засіданні уряду, зайняли землі в Севастополі і в Києві.

До безоплатної передачі у комунальну власність готується ділянка в центрі Севастополя на 4-й Бастіонній вулиці, де розташований стадіон Військово-морських сил. Для цього за результатами робочої поїздки Віктора Януковича до Севастополя готується навіть окреме президентське доручення.

При п'ятитисячній черзі військовослужбовців на отримання житла в Криму компенсація Міноборони за цю ділянку могла б уже на третину цю чергу скоротити, йдеться в матеріалі.

"За такою ж схемою найближчим часом може піти військове містечко, займане Академією військово-морських сил. Скільки може коштувати ця земля? Думаю, що продаж лише цих двох ділянок цілком дозволив би вирішити проблему із забезпеченням житлом військовослужбовців не тільки в Севастополі", - зазначає автор.

"Пробивній
силі Лебедєва можна тільки подивуватися, а наполегливості і завзятості - позаздрити. Справа дійшла до абсурду: міністр запропонував внести зміни до Земельного кодексу та наділити міністерство такими ж повноваженнями у сфері управління земельними відносинами, як у Держземагентства та у Фонду держмайна. Дуже успішною була атака Лебедєва на адміністрацію президента. Йому вдалося навіть скасувати рішення Комітету з реформування і розвитку армії, яким наказувалося позбавити Міноборони функції розпродажу майна. Парадоксально, але факт! Комітету для цього навіть не знадобилося збиратися", - відзначає автор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування