Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко обіцяє не допустити референдуму щодо змін до Конституції

П'ятниця, 28 червня 2013, 14:48

Партія "УДАР" обіцяє не допустити прийняття змін до Конституції на референдумі.

Про це йдеться в заяві голови партії Віталія Кличка до Дня Конституції, повідомляє сайт "УДАРу".

За його словами, Конституція України потребує в першу чергу виконання її положень, а не "винаходів", як переписати Основний закон.

"Можновладці часто забувають, що джерелом влади є народ і заради того, аби залишитися у своїх кріслах вони готові переписувати Конституцію . Ми не дамо українській владі змінити Конституцію через так званий референдум і не допустимо жодних змін до Основного закону без участі парламенту", - підкреслив Кличко.

Він вважає великою помилкою те, що суспільство і опозиція мовчки погодилися, коли в 2010 році Конституційний суд, перевищивши свої повноваження, фактично змінив своїм рішенням Конституцію і державний устрій країни.

"Кілька років тому тодішня опозиція своєю мовчазною позицією дозволила владі провернути сценарій зміни Конституції. Сьогодні влада, яка усвідомлює, що ніколи не переможе на чесних виборах, збирається вчергове переписати під себе Основний закон, цього разу через так званий референдум. Хочу розчарувати всіх авторів подібного сценарію - вам не вдасться його реалізувати. Залиште спроби "редагування" Конституції. Пам’ятайте про те, що Основний закон громадяни і, перш за все, влада зобов’язані виконувати", - підкреслив політик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування