Могильов порадив "Свободі" не лізти не в свою справу

П'ятниця, 28 червня 2013, 18:39

Наміри ВО "Свобода" домагатися скасування автономного статусу Криму деструктивні і є спробами розгойдати соціально-політичну ситуацію на півострові.

Про це заявив голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов, коментуючи агентству "Інтерфакс-Україна" заяву нардепа від "Свободи" Ігоря Швайки про необхідність надати Криму статус області.

"Подібні заяви викликають глибоке співчуття і є прикладом політичної безграмотності і безвідповідальності. Крим - це невід'ємна частина України, а статус автономії є свідченням особливого значення цього регіону, як одного з геостратегічних центрів нашої держави і в цілому всього Причорномор'я", - сказав Могильов.

"Особливо безпам’ятним діячам хочу нагадати, що Автономія грає найважливішу роль у збереженні міжнаціональної злагоди на півострові. Тому політики повинні розуміти міру особистої відповідальності, роблячи подібні популістські висловлювання. Так звана турбота "свободівців" про громадян і національні інтереси держави, на ділі не має з цим нічого спільного", - підкреслив глава кримського уряду.

Він також висловив упевненість в тому, що подібні наміри ніколи не знайдуть підтримки у кримчан.

"Я вважаю, що народним депутатам від "Свободи" краще зосередитися на парламентській роботі і не торкатися тем, в яких вони не тямлять рівно нічого. А якщо хтось хоче руками "Свободи" реалізувати сценарій втручання у внутрішні справи нашої країни, то це нікому не вдасться", - заявив Могильов.

Як повідомлялося, раніше Швайка заявив про те, що ВО "Свобода" має намір домагатися проведення всеукраїнського референдуму про скасування автономного статусу Криму і спеціального статусу Севастополя. На його думку, Крим повинен стати Таврійською областю.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування