Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Радник Януковича: Рішення КС не стосується питання виборів у Києві

Вівторок, 4 червня 2013, 12:02

Радник президента-керівник головуправління Адміністрації Президента Марина Ставнійчук вважає, що рішення Конституційного Суду прямо не стосується питання проведення виборів у Києві.

Про це вона сказала журналістам, передають Українські новини.

"Конституційний Суд розтлумачував поняття чергових виборів, дав пояснення відповідно до європейських стандартів, принцип періодичності виборів. Як на мене, рішення Конституційного Суду прямо не стосується питання проведення виборів у місті Києві", - зазначила Ставнійчук.

Вона наголосила, що вибори мають проходити в строки, визначені законодавством.

"Я теж киянка, і для мене чітко й зрозуміло, що кияни мають право мати свого обраного мера міста й, відповідно, ради", - додала радник президента.

При цьому вона наголосила, що питання призначення дати виборів є винятковим повноваженням Верховної Ради.

Як повідомлялося, КС визначив датою проведення всіх чергових виборів депутатів і голів місцевих рад, зокрема Київської міської ради й мера Києва, останню неділю жовтня 2015 року.

Опозиція вважає, що це рішення ніяк не перешкоджає призначенню Радою позачергових виборів Київради й мера Києва на 27 жовтня 2013 року.

Проект постанови №2175а про призначення виборів на цю дату вже зареєстрований у парламенті чотирма депутатами від опозиції.

Партія регіонів має намір запропонувати Раді призначити вибори Київрада й мера Києва на 25 жовтня 2015.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування