Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ставнійчук: підстав для розпуску Ради немає

Понеділок, 10 лютого 2014, 19:50

Юридичних підстав для дострокових парламентських виборів наразі немає.

Про це заявила радник президента Марина Ставнійчук в ефірі "5-го каналу".

"На моє глибоке переконання, жодних юридичних підстав для дострокового припинення повноважень Верховної Ради немає", - сказала вона.

"Я хотіла б, щоб президента України сьогодні не втягували в дуже складні некеровані процеси", - додала Ставнійчук.

"Я б хотіла, щоб президент у конституційному процесі, у своїх взаєминах із парламентом виглядав як гарант Конституції, дотримання прав і свобод, як гарант суверенітету. Тому всі його дії зараз мають бути чітко в рамках Конституції", - наголосила вона.

При цьому радниця Віктора Януковича заявила, що зараз в країні, як "ніколи за 20 років незалежності так гостро не поставало питання розриву України".

"Сьогодні всі відповідальні люди мають розуміти, що оскільки постає реальна загроза суверенітету та незалежності України, необхідно дуже відповідально підійти до вирішення нагальних проблем, зокрема, до конституційного процесу", - ще раз наголосила вона.

Ставнійчук допускає можливість ухвалення Конституційного акту про повернення до Конституції в редакції 2004 року.

Водночас, за її словами, після цього постане величезна проблема щодо застосування тексту цієї Конституції та її легітимності. Зокрема, вона нагадала, що після скасування політреформи за рішенням Конституційного Суду, в Основний закон було внесено низку змін.

Радник президента в цій ситуації вважає найбільш раціональним продовження роботи над текстом нової Конституції із залученням до цієї роботи представників опозиції.

Як відомо, за даними джерел УП, в адміністрації президента вже підготовані два проекти указу про розпуск Верховної ради.

Інтерфакс-України

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування