Азаров планує регулювати ціни на ще три види ліків

Середа, 5 червня 2013, 10:33

Уряд планує запровадити держрегулювання цін на препарати для лікування онкологічних захворювань, туберкульозу і СНІДу.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров під час свого виступу на початку засідання уряду.

Він нагадав, що у країні діє програма держрегулювання цін на препарати для лікування серцевих захворювань.

"За цей час ціни на ліки від гіпертонії знизилися на 12%, а споживання зросло на 17% - адже ліки стали доступними більшому числу пацієнтів. І вже забулися апокаліптичні прогнози певних ділків, що регулювання призведе до дефіциту ліків", - уточнив чиновник.

Азаров також додав, що президент Віктор Янукович "вимагає від уряду розширити практику застосування державного регулювання цін на життєво необхідні ліки".

"Так, порівняльний аналіз цін на певні лікарські засоби для лікування онкологічних захворювань, туберкульозу і СНІДу засвідчив, що в Україні вони у рази вищі, ніж в Європі", - уточнив прем’єр.

"Доручаю Міністерству охорони здоров’я розробити наступний етап програми державного регулювання цін на лікарські засоби: щодо препаратів для лікування онкологічних захворювань, туберкульозу і СНІДу. Це найбільш соціально значимі захворювання, і в їх лікуванні треба навести порядок", - повідомив він.

"Ми зможемо запровадити референтні ціни на препарати, які використовуються в більшості країн, і видалити з українського ринку препарати з недоведеною ефективністю та якістю, прибрати спекулятивно дорогі генерики тощо", - підсумував Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування