Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Питання про оперування Тимошенко поки не розглядається - МОЗ

Понеділок, 1 липня 2013, 19:57

Питання про проведення хірургічного втручання екс-прем'єру Юлії Тимошенко на сьогоднішній день не розглядається.

Про це заявили у Міністерстві охорони здоров'я України.

У прес-службі МОЗ України поінформували, що рекомендації лікарів німецької клініки "Шаріте" щодо подальших кроків із реабілітації Тимошенко цілком збігаються із загальними висновками Міжнародної медичної комісії, які були зроблені за підсумками останнього візиту представників німецької клініки "Шаріте" до ЦКЛ № 5.

Зокрема, українські та німецькі лікарі у своїх рекомендаціях зазначають, що перш ніж ухвалювати будь-які рішення щодо застосування інвазивної терапії пацієнтці Тимошенко, необхідно провести додаткові обстеження.

"Представники клініки "Шаріте" констатували, що умови і необхідне медичне обладнання для проведення такого обстеження є в ЦКЛ "Укрзалізниці", - наголошується в повідомленні.

Українські лікарі висловили думку про те, що таке обстеження може відбутися за участю німецьких медиків.

"На сьогодні пацієнтка Тимошенко згоди на проведення додаткового обстеження ні іноземними, ні українським лікарям так і не надала. У зв'язку з цим, у спільному висновку українських та німецьких лікарів йдеться про неможливість визначення подальших кроків реабілітації пацієнтки через відсутність об'єктивних даних щодо обстеження Тимошенко", - наголошується в повідомленні.

Водночас у прес-службі МОЗ наголосили, що лише за наявності результатів обстеження може бути розглянуто можливість щодо застосування методів інвазивної терапії або відсутність підстав для цього.

"Таким чином, питання про проведення хірургічного втручання пацієнтці на сьогоднішній день не розглядається. Міністерство охорони здоров'я України висловлює солідарність із думкою головного лікаря ЦКЛ "Укрзалізниці" Михайла Афанасьєва про необхідність припинити політизацію ситуації навколо реабілітації пацієнтки", - наголосили в прес-службі міністерства.

Як відомо, головлікар ЦКЛ №5 Михайло Афанасьєв повідомив, що Тимошенко не згодна на проведення операції в Україні.

Водночас донька екс-прем'єра Євгенія не може підтвердити або спростувати інформацію про відмову її матері від того, щоб операцію їй робили в Україні

В понеділок Євгенія Тимошенко з посиланням на рекомендації німецьких лікарів із клініки "Шаріте" повідомила, що її мати потребує термінової операції, нині стан здоров'я Тимошенко, за її словами, критичний.

У свою чергу Афанасьєв стверджує, що стан Тимошенко стабільний.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування