Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поляки звинуватили Таруту і партнера у тиску

Середа, 10 липня 2013, 10:24

Українських власників Гданська судноверфі в Польщі звинувачують у спробі тиску на владу країни з метою отримати кошти.

Про це заявило Польське агентство розвитку промисловості (ARP SA), що володіє міноритарним пакетом судноверфі, повідомляє УНІАН.

Агентство відзначає, що неодноразово зверталося до українських акціонерів, що володіють 75-відсотковим пакетом акцій судноверфі, з проханням надати фінансовий звіт за 2012 рік, звіт про реалізацію плану реструктуризації та бізнес-план подальшого розвитку підприємства, проте досі не отримало зазначені документи.

Згідно з повідомленням, на 9 липня було заплановано збори акціонерів Гданської судноверфі, на якому могло бути прийнято рішення про докапіталізацію компанії. Однак у зборах оголошена перерва до 8 серпня.

Агентство пояснило це тим, що мажоритарний акціонер не надав необхідної документації, зазначивши, що, згідно із законодавством, збори мали бути проведені ще раніше.

"Без фінансового звіту, бізнес-плану та звіту по використанню раніше отриманої публічної допомоги та інформації на тему реалізації плану реструктуризації мажоритарний акціонер унеможливлює прийняття рішення про докапіталізацію судноверфі", - зазначив глава ARP SA Войцех Домбровський.

"Агентство висловлює стурбованість з приводу спроби тиску мажоритарного акціонера на ARP SA (з метою) прийняти рішення про докапіталізацію компанії без можливості оцінки агентством фінансової ситуації на судноверфі", - сказано в заяві.

Агентство підкреслює, що вимагає від українських акціонерів надати детальний звіт про використання раніше виділених коштів на реструктуризацію компанії в обсязі майже 170 мільйонів доларів, і нагадує, що невиконання раніше затвердженого плану реструктуризації може призвести до необхідності повернути ці кошти.

Як відомо, 75% акцій Гданської судноверфі належать українським підприємцям Сергію Таруті та Олегу Мкртчану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування