Янукович пішов у відпустку без надбавок, бо не передбачено

Середа, 10 липня 2013, 12:20

Президент Віктор Янукович не отримає надбавок та оздоровчих на відпустку.

Про це йдеться у відповіді керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента Дениса Іванеска на запит "Української правди".

Редакція минулого тижня цікавилась у відомства, коли президент іде у відпустку і які виплати отримає.

"Президент України Віктор Янукович з 8 липня 2013 року перебуває в Автономній Республіці Крим у робочій відпустці, під час якої у графіку Глави держави заплановано низку зустрічей та переговорів. Планується, що під час відпустки Віктор Янукович візьме участь у заходах, присвячених відзначенню 1025-річчя хрещення Київської Русі", - йдеться в повідомленні.

Анонси та інформацію про заходи обіцяють надрукувати на сайті президента.

"Також звертаємо Вашу увагу, що чинним законодавством України виплата будь-яких доплат та надбавок Президенту України (в тому числі, надання матеріальної допомоги на оздоровлення) не передбачено", - зазначили в АП.

Відповідно до статті 9 Закону України "Про державну службу", посада Президента України віднесена до переліку посад державних службовців з особливим статусом, правове становище яких регулюється Конституцією України та спеціальними нормативно-правовими документами. Відповідно, ця посада не підпадає під дію статті 33 зазначеного Закону, яка встановлює стандартний перелік доплат та надбавок до посадових окладів державних службовців, сказано в повідомленні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування