У Богатирьової кажуть, що вакцин не вистачає, бо грошей не дали

Середа, 10 липня 2013, 13:04

Проблема недостатньої забезпеченості вакцинами регіонів у тому, що держбюджет передбачає лише 65% необхідних коштів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

У відомстві уточнили, що забезпечення імунобіологічними препаратами здійснюється безпосередньо до наданої заявки конкретного регіону.

"Постачання вакцин відбувається у межах визначеної квоти, яка не враховує 100% потреби у вакцинах для регіону, а пропорційно враховує можливості держбюджету в цьому напрямку", - йдеться у повідомленні.

"Тому перевищення квоти, яке досягається економією коштів чи додатковим фінансуванням, на сьогодні в жодному регіоні не перевищило реальної 100% потреби у вакцинах", - уточнили в МОЗі.

З урахуванням наявного залишку препаратів на початок року забезпеченість Чернігівської області вакцинами у 2012 році становила за усіма позиціями імунобіологічних препаратів 100%, Запорізької області - понад 75%, Івано-Франківської області - 100%, Херсонської області - близько 76%.

У МОЗі заявляють, що головна проблема недостатньої забезпеченості вакцинами регіонів – недофінансування з держбюджету закупівлі імунобіологічних препаратів.

На 2013 рік відсоток фінансової забезпеченості не перевищує 65%.

Як відомо, депутат Павло Петренко заявив, що в Україні відбувається непрозорий та нерівномірний розподіл закуплених імунобіологічних препаратів.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування