Охоронець штрафмайданчика перешкоджав знімальній групі ICTV

Середа, 10 липня 2013, 17:03

Охоронець штрафмайданчика ДАІ в Запоріжжі перешкоджав журналістській діяльності знімальної групи телеканалу ICTV.

Про це повідомляють Ukranews з посиланням на представника прес-служби прокуратури області.

Він уточнив, що співробітники Шевченківського райвідділу міліції Запоріжжя почали розслідування за заявою про напад охоронця на оператора передачі "Надзвичайні новини".

Відомості про дану подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею про перешкоджання журналістській діяльності.

У свою чергу у прес-службі МВС повідомили, що "особу нападника встановлено, ним виявився приватний охоронець".

"Історія почалася з того, що Хортицьким відділом Державної виконавчої служби було надано припис щодо поміщення на штрафний майданчик автомобіля "Деу", який належить одному із жителів міста. Працівниками ДАІ 07 липня припис було виконано", - йдеться у повідомленні.

"Наступного дня, після звернення власника авто, з’ясувалося, що державні виконавці допустилися помилки, виписавши припис на однофамільця реального боржника, про що надали чоловікові відповідну довідку. Проте коли власник, маючи на руках документи на його користь, спробував забрати авто, працівники штрафмайданчика не дозволили йому це зробити, мотивуючи необхідністю сплатити за послуги евакуатора", - зазначили у відомстві.

"Викликана автовласником на місце події знімальна група "Надзвичайних новин" намагалася відзняти репортаж, проте приватний охоронець завадив їм, штовхаючи оператора, та відбираючи штатив камери", - уточнили у прес-службі.

Як відомо, раніше президент Віктор Янукович доручив міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку та генеральному прокурору Віктору Пшонці щомісячно інформувати його про дотримання свободи слова та не допускати втручання у професійну діяльність журналістів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування