Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кабміні запевняють: збільшення мита Росією – поки лише на словах

Середа, 10 липня 2013, 18:05

Якщо Митний союз підвищить ставки мита для українських товаровиробників, Україна відстоюватиме свої інтереси.

Про це заявив Валерій Мунтіян - уповноважений Кабміну з питань співпраці з Росією, державами-учасницями СНД, ЄврАзЕС та іншими регіональними об'єднаннями.

"Крім намірів, остаточних рішень щодо підвищення ставок мита з боку Митного союзу не приймалося, але якщо вони будуть прийняті - Україна в дискусіях та консультаціях готова відстоювати інтереси вітчизняних товаровиробників", - цитує слова посадовця прес-служба уряду. 

Мунтіян підкреслив, що "прийняття антидемпінгових, компенсаційних та спеціальних заходів - це завжди питання переговорів, консультацій та дискусій".

"Тому питання можливого застосування Митним союзом таких заходів по відношенню до українською продукції також має обговорюватись з українською стороною",  - сказано в заяві.

"Як тільки рішення ухвалять, невідомо чи комісія за це проголосує, там є представники трьох країн, тоді з українською стороною мають провести консультації. У нас підписаний меморандум у сфері торговельних відносин з Євразійською економічною комісією", - зазначив Мунтіян.

На його думку, "коли сторони в процесі консультацій донесуть одна до одної свої аргументи, ухвалять  правильне та зважене рішення".

"Ми вже сьогодні  почали вивчати ці питання, і зв’яжемось з Євразійською економічною комісією для того, щоб не допустити цих заходів. Також аналогічна робота буде проведена і по лінії СОТ", - підкреслив Мунтіян.

Як відомо, Росія планує запровадити проти України низку торговельних санкцій, серед яких збільшення мита на імпорт українського шоколаду, вугілля і скла.

Це стане відповіддю на запроваджені українським урядом нові митні збори на імпорт автомобілів, проти чого виступила Світова організація торгівлі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування