Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

"Регіони" обіцяють, що не дадуть паралізувати Київраду

Четвер, 11 липня 2013, 10:14

Партія регіонів не допустить, щоб робота сесії Київської міськради була паралізована.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, якого цитує прес-служба політсили.

"Сесія Київради сьогодні і завтра буде продовжувати вирішувати важливі питання в інтересах територіальних громад, адже в Конституції закладено принцип безперервності влади, в тому числі й органів місцевого самоврядування. Це означає, що жоден інститут місцевого самоврядування не припиняє функціонувати, поки не буде обраний інший", - зазначив політик.

На його переконання, територіальна громада столиці не повинна залежати від примх опозиції.

"Будуть розглядатися питання щодо виділення додаткового фінансування на основні сфери життєдіяльності Києва. Якщо цього не зробити, кошти не отримають ні медичні, ні комунальні служби", - додав він.

Олійник також нагадав, що проблеми в питанні місцевого самоврядування в столиці почалися в 2008 році, коли "представники "Батьківщини" (у той час БЮТ) достроково, не порадившись з територіальною громадою, припинили повноваження (київської влади) і тим самим створили проблему".

"Місцеві ради відповідно до Конституції обираються одночасно, і тільки одна Київська міська, за логікою опозиції, повинна обиратися окремо у зв'язку з їх же антиконституційними діями в 2008 році", - підкреслив парламентарій.

"Тобто самі породили проблему, а тепер намагаються з хворої голови перекласти відповідальність на здорову", - уточнив він.

Політик також вважає нелогічними заяви опозиції про можливий штурм Київради.

"Якщо вони вважають сесію нелегітимною, то чому вони туди йдуть? Якщо вони визнають її правочинність, то нехай не заважають працювати іншим", - зазначив він.

Як відомо, нинішній склад Київради втратив свою легітимність 2 червня, оскільки в цей день закінчився 5-річний термін його повноважень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування