Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

УДАРівці лякають Герегу відповідальністю

Четвер, 11 липня 2013, 11:08

Секретар Київради Галина Герега проводить консультації з народними депутатами.

"Незаконне засідання заблоковане, на нашу вимогу секретар Київради оголосила перерву. Ми ідемо до пані Гереги, щоб висловити одну пропозицію", – сказав Яценюк.

Депутати від опозиції вимагають від Гереги звернення до Верховної Ради про вибори Київради.

Водночас регіонал Андрій Пінчук заявив, що депутати повинні дати Київраді працювати. "Ми лишимося як запрошені, активної участі ми брати не будемо", – пообіцяв регіонал.

Водночас, як повідомляє прес-служба УДАРу, депутати цієї партії Наталія Новак, Ростислав Павленко, Володимир Куренной, Оксана Продан, Наталія Агафонова вимагають від Гереги не допустити проведення засідання ради в кулуарах сесійного залу перед проведенням сесії.

Також депутати підкреслюють, що проведення засідання є незаконним.

В УДАРі зазначили, що "будь-які дії Галини Гереги зі скликання Київради є не тільки прямим порушенням Конституції й законодавства про місцеве самоврядування в місті Києві, але й можуть кваліфікуватися як посадовий злочин".

"Оскільки скликання Київради передбачає здійснення витрат з Київського міського бюджету, а це означає нецільове використання бюджетних коштів", - заявили депутати.

Новак підкреслила, що відповідальними за скликання засідання й за рішення, які можливо будуть прийняті, будуть нести відповідальність Герега й голова КМДА Олександр Попов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування