Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Українські філологи напишуть "Книгу ганьби" про українофобів

Четвер, 11 липня 2013, 11:44

Українські філологи планують створити "Книгу національної ганьби", в якій розповідатиметься про діяння сучасних українофобів.

Як повідомляє телеканал ZIK, довкола цієї ідеї об’єдналися "українські філологи зі всіх регіонів".

Раніше Вчена рада філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка у зверненні до річниці ухвалення закону "Про засади державної мовної політики" як один із можливих шляхів "зупинення українського лінгвоциду" називала:

"Моніторинг рішень і вчинків українських політиків та урядовців з метою забезпечення суспільного контролю за їхньою діяльністю. Застосування суспільно-резонансного потенціалу системи громадського осуду кожного антиукраїнського вияву через занесення до символічної "книги національної ганьби"; натомість глорифікація сміливого  патріотичного чину від діячів науки, культури, мистецтва, моральних авторитетів нації".

Реального примірника книги ще немає, але її автори обіцяють вписати в неї перше ім’я уже у вересні. Найімовірніше, це буде міністр освіти Дмитро Табачник, зазначає ZIK.

Ідею створити "Книгу ганьби" підтримали не лише галицькі освітяни, а й вчителі зі сходу України та Криму, стверджує телеканал.

"Ми створимо сайт Всеукраїнської асоціації викладачів української мови та літератури", - розповів декан філологічного факультету ЛНУ ім. І. Франка Ярослав Гарасим.

"Саме на цьому ресурсі започаткуємо Книгу ганьби, в якій поруч з ім’ям "героя" будуть перелічені і його дії", - пояснив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування