Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Регіонали в червні думали про переділ грошей, УДАР – про управління

Четвер, 11 липня 2013, 17:09

Протягом червня 2013 року українські парламентарі зареєстрували 408 законопроектів і постанов.

Про це йдеться в дослідженні ОПОРИ.

Більше чверті законопроектів стосувалася питань економічного блоку, грошей та господарства. 23,5 % – політики і державного управління, 13 % – правоохоронної системи та правосуддя.

Найменше парламентарів цікавили питання зовнішньої політики та оборони і безпеки, зрештою, як і в попередні місяці.

Депутати ПРУ подали 147 проектів законів і постанов різного спрямування; ВО "Батьківщина" – 78; ВО "Свобода" – 28; Комуністи - 16; фракція "УДАР" – 14. Позафракційні депутати зареєстрували 11 законопроектів. Міжфракційних ініціатив – 109.

Питання економіки і грошей у пріоритетах депутатів Партії регіонів –  майже половина від усіх ініціатив. Цим же питанням найбільше переймались члени Компартії (37,5 %), фракції ВО "Свобода" (36 %) і ВО "Батьківщина" (27 % законопроектів).

57 % проектів законів фракції "УДАР" стосувалися політики та державного управління. Серед пріоритетів позафракційних депутатів – оборона та безпека (45 % законопроектів). 61 % законопроектів, підготовлених спільно представниками різних фракцій, стосувалися політики та державного управління.

У червні фракцією Партії регіонів зареєстровано 147 проектів нормативних документів. З них законопроектів лише 74 %. Інше – це формальні постанови про відхилення законопроектів, відправлення їх на доопрацювання та оголошення святкових дат – разом 39 постанов.

Депутати фракції ВО "Батьківщина" зареєстрували протягом червня 78 проектів законів та постанов, серед яких 45 є змістовними.

Червень виявився для депутатів ВО "Свобода" найпродуктивнішим з початку роботи Верховної Ради VІІ скликання, і за останній місяць вони зареєстрували в парламенті 28 проектів нормативно-правових актів. З них 17 законопроектів і 11 проектів постанов.

Найактивнішими в законотворчій роботі виявилися депутати Ігор Мірошниченко і Олександр Мирний.

Протягом  червня 2013 року  позафракційні народні депутати зареєстрували 11 проектів законів України та постанов Верховної Ради України. За сферами регулювання найбільше законодавчих ініціатив стосувалися проблем національної безпеки та оборони – 5 проектів (більшість з них має процедурний характер)¸ політики та державного управління – 2 проекти. Усі інші сфери – по 1 проекту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування