Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Митрополиту не розказують про перебіг розслідування зникнення черниць

Четвер, 11 липня 2013, 21:30

Митрополит Київській та всієї України Володимир заявив, що його ніхто не інформує про перебіг розслідування зникнення черниць - настоятельки Свято-Покровського монастиря Калісферії та її помічниці Катерини.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, яка отримала перший з часу розгортання церковного скандалу коментар глави Української православної церкви Московського патріархату.

Згідно з інформацією, блаженнійший Володимир поспілкувався з журналістами в Одесі, куди прибув літаком.

Багаторічного супутника митрополита та помічника архієпископа Олександра Драбинка вперше не було поряд. За інформацією ТСН, він залишився в Києві, бо постійно змушений ходити до прокуратури, оскільки фігурує у справі як свідок.

Блаженнійший Володимир розповів, що його ніхто не інформує про перебіг розслідування церковного скандалу, і дав вкрай позитивну оцінку Драбинку.

"Стосовно мого особистого секретаря Драбинка, який біля мене сімнадцять років, то я можу сказати, що останніми днями вивчив його історію. Він не завдав шкоди ні державі, ані церкві", - запевнив митрополит.

Як відомо, майже місяць тому дві черниці Свято-Покровського монастиря зникли і вже за кілька днів повернулися.

Як розповіли очевидці, напередодні раптового зникнення черниць в Лавру викликав саме особистий секретар митрополита Драбинко.

За інформацією ЗМІ, нібито черниці розповіли, що їх викрали: тримали в підвалі і вимагали якісь гроші.

Йдеться про гроші, оскільки настоятельку могли випадково втягнути в аферу з продажем автомобілів.

Нібито одна з жінок, близька до духовенства, збирала з людей гроші, а потім зникла з 160 млн. грн. Кредиторам вона сказала, що всі гроші віддала настоятельці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...