Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

6 правоохоронців постраждали від штурму райвідділку міліції в Києві

П'ятниця, 12 липня 2013, 21:46

6 правоохоронців постраждали під час штурму Святошинського райвідділку міліції, співробітник якого вдарив дівчину на ринку "Шлях" за прохання говорити українською.

Про це заявили в головному управлінні міліції Києва, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з інформацією, правоохоронці (за попередньою інформацією, співробітники "Беркуту") госпіталізовані з черепно-мозковими травмами, забоями та отруєнням.

"У МВС нам вже повідомили, що в сутичці постраждали кілька їхніх працівників. Приїхала бригада швидкої. Але в райвідділок вона потрапити не може, бо паркан закритий, його оточила міліція, сюди прибуває підмога, аби ніхто з активістів не прийшов до середини", - йдеться в сюжеті 5 каналу.

Водночас, за повідомленням Сергія Мельниченка - лідера КУПРУ, активістку якого вдарив міліціонер, постраждали також і звичайні громадяни, які прийшли під райвідділок, щоб висловити обурення діями правоохоронця.

"Деякі з протестувальників травмовані, у однієї з учасниць від ударів просто синя рука...", - повідомив він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Під Святошинським райвідділком. Фото - ТСН.ua
Під Святошинським райвідділком. Фото - ТСН.ua

За словами Мельниченка, активісти КУПРу "та інших організацій" збираються розбити під райвідділком намети і залишитися там на ніч.

Як відомо, 12 липня київський міліціонер кулаком вдарив активістку Коаліції учасників помаранчевої революції за прохання розмовляти з нею українською мовою. Інцидент стався на ринку "Шлях", коли міліція намагалася розігнати продавців.

Дівчина звернулася до лікарів. Згідно з повідомленням Мельниченка, у неї була підозра на ушкодження нирки, можливий також перелом ребра. Станом на 21.40 постраждала поїхала з лікарні в прокуратуру.

Ввечері співробітники ринку, а також активісти КУПРу та інших політичних організацій почали штурм Святошинського райвідділку міліції. Був застосований сльозогінний газ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування