У міліції кажуть, що під час штурму сльозогінним газом не користувались

П'ятниця, 12 липня 2013, 23:13

Правоохоронці не застосовували сльозогінний газ, захищаючись під час штурму Святошинського райвідділу міліції.

Про це повідомили у прес-службі Головного управління МВС у Києві.

"Наразі на місці знаходиться керівництво Головного управління столичної міліції, Святошинського районного управління та близько 60 представників різних громадських організацій та політичних сил", - йдеться в заяві.

"Раніше окремі мітингувальники, грубо порушуючи громадський порядок, намагались проникнути на територію райуправління, при цьому вони пошкодили кілька секцій металевого паркану. Також ними було застосовано сльозогінний газ", - додали у відомстві.

"В результаті конфлікту 6 співробітників Святошинського райуправління зазнали тілесних ушкоджень. Наразі їх шпиталізовано. Охорона райуправління міліції здійснюється у посиленому режимі", - додали у відомстві.

Водночас, за повідомленням 5 каналу, під райвідділком станом на 23:00 знаходяться близько 300 мітингувальників.

Як відомо, 12 липня київський міліціонер кулаком вдарив активістку Коаліції учасників помаранчевої революції за прохання розмовляти з нею українською мовою. Інцидент стався на ринку "Шлях", коли міліція намагалася розігнати продавців.

Дівчина звернулася до лікарів. Згідно з повідомленням лідера КУПРу Сергія Мельниченка, у неї була підозра на ушкодження нирки, можливий також перелом ребра. Станом на 21.40 постраждала поїхала з лікарні в прокуратуру.

Ввечері співробітники ринку, а також активісти КУПРу та інших політичних організацій почали штурм Святошинського райвідділку міліції. Був застосований сльозогінний газ. Під час штурму постраждали 6 правоохоронців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...