"Свобода" не готує Коморовському протести в Луцьку

Субота, 13 липня 2013, 12:36

"Свобода" не збирається проводити акції протесту проти візиту президента Польщі до Луцька 14 липня для участі в меморіальних заходах, пов’язаних із Волинською трагедією.

Про це сказав журналістам голова фракції "Свобода" в обласній раді Олександр Пірожик, повідомляють "Українські новини".

"14 липня "Свобода" жодних акцій, пов'язаних із приїздом президента Польщі Броніслава Коморовського, проводити не буде", - сказав Пірожик.

Раніше депутат Верховної Ради від "Свободи" Анатолій Вітів, коментуючи візит Коморовського, не виключав, що він може спровокувати акцію протесту громади. Він назвав візит польського президента до Луцька небажаним.

Волинська трагедія 1943 року - конфлікт, що супроводжувався масовим знищенням етнічного польського цивільного населення на територіях Генерального округу Волинь-Поділля, які до вересня 1939 року перебували під керуванням Польщі. Конфлікт почався в березні 1943 року й сягнув піку в липні того ж року.

Відповідні дії польської сторони, початі з кінця літа 1943 року, призвели до значних жертв серед українського цивільного населення.

Сейм Польщі 12 липня в резолюції до 70-річчя Волинської трагедії назвав польсько-український етнічний конфлікт 1940-х років "етнічною чисткою з ознаками геноциду", але відмовився визнати його "геноцидом" польського населення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування