Лавров: Сноудену треба звертатися до міграційної служби

Субота, 13 липня 2013, 13:18

Для отримання політичного притулку в Росії екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден повинен звернутися до Федеральної міграційної служби РФ.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у суботу журналістам, коментуючи заяву Сноудена про бажання попросити тимчасовий політичний притулок у Росії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Для одержання політичного притулку російські закони передбачають певну процедуру, і перший крок до них – звернення у Федеральну міграційну службу", - сказав Лавров.

"Ми не контактуємо зі Сноуденом, питання, які він учора обговорював з російськими захисниками, широко висвітлювалися засобами масової інформації, і я ознайомився з ними, як і всі інші", - додав він.

У свою чергу, голова ФМС Костянтин Ромодановський повідомив агентству, що станом на ранок суботи Сноуден поки не звертався у Федеральну міграційну службу.

"На сьогодні жодних заяв від Сноудена поки немає. Якщо заява надійде, то вона буде розглянута у встановленому законом порядку", - сказав він.

Як відомо, Сноуден утік у Гонконг у травні 2013 року, після чого оприлюднив інформацію про секретні операції спецслужб США зі стеження в інтернеті.

Екс-співробітник ЦРУ звернувся до низки країн по притулок.

США домагаються видачі Сноудена, щоб висунути проти нього обвинувачення в оприлюдненні секретної інформації.

12 липня Сноуден, який перебуває у транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво", зустрівся з російськими правозахисниками й попросив їхнього сприяння у відправленні запиту на надання тимчасового притулку в Росії, поки він не отримає папери від Латиноамериканських країн, щоб виїхати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News