Адвокат Шепелєва каже, що через його сина намагаються "накопати" на Тимошенко

Субота, 13 липня 2013, 18:35

Адвокат Олександра Шепелєва, його батько Олександр Шепелєв запевняє, що доказів причетності його підзахисного до ухвалення фінансових рішень у "Родовід Банку" та інших банках немає, а звинувачення у замаху на вбивство – абсурд.

Про це батько затриманого в Угорщині колишнього народного депутата від БЮТ, а пізніше Партії регіонів заявив у коментарі тижневику "Дзеркало тижня. Україна", опублікованому в останньому числі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Жодних доказів причетності Шепелєва до ухвалення будь-яких фінансових рішень у "Родоводі" й інших банках немає, бо він не був посадовою особою, від якої щось залежало, жодних рішень не підписував і вплинути на будь-які рішення не міг", - сказав він.

"Зовсім нещодавно Шепелєва звинуватили ще й в убивстві полковника МВС Єрохіна у 2006-му, і банкіра Кириченка – у 2003-му, і в замаху на банкіра Дядечка в 2012-му. Думаю, що звинувачення в убивстві й замаху – це просто маніпуляція громадською думкою", - заявив Шепелєв-старший.

Він зазначив, що "слідство по Кириченку й Єрохіну давно завершено, і ось через 10 років висувається звинувачення".

"Розуміючи відсутність доказів по основних фінансових обвинуваченнях, вирішили звинуватити Шепелєва в убивствах, щоб відвернути від нього романську думку, позбавивши його підтримки й співчуття", - вважає адвокат.

Звинувачення в убивстві він вважає "повним абсурдом".

"Усі політики й банкіри чудово знають, що Шепелєв завжди жив без охорони, у будинку на воротах у нього сидить один сторож, а по вихідних він навіть водія відпускав, сам сідав за кермо і їздив на всі зустрічі... Він нікого не позбавляв життя, і йому не треба було боятися за своє", - стверджує Шепелєв-старший.

За словами адвоката, він не знайомий із матеріалами справи, але сподівається їх отримати в Угорщині.

"Знаю, що частина звинувачень, пред'явлених Шепелєву, пред'явлені й Борульку (бізнесмен Павло Борулько, який разом із Шепелєвим звинувачується в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн), який перебуває зараз у Білорусі", - заявив він.

"Справа Борулька передана адвокатам, наскільки мені відомо, але в ній чомусь засекречено 180 сторінок показань свідків. І причина цього – досить скандальна: у свідченнях свідків у справі Борулька згадується про причетність до інкримінованих епізодів найбільш високопоставлених посадових осіб України, як тих, хто керував країною до 2010 р., так і тих, хто керує країною зараз", - стверджує адвокат.

Він упевнений, що стосовно його сина виконується політичне замовлення, мета якого – отримати інформацію й компромат на Юлію Тимошенко, "яка зіграла важливу роль у націоналізації "Родоводу".

"Отримання інформації на ряд високопоставлених політиків, із якими був зв'язаний Шепелєв під час своєї спільної роботи в банках. Перекласти всю відповідальність за багатомільярдні збитки "Родоводу" зі справжніх винуватців і відповідальних посадових осіб – на політично зручну фігуру. За останнім обвинуваченням можна припустити інтереси пана Дядечка – засновника "Родоводу", - заявив Шепелєв.

Шепелева-молодшого підозрюють у причетності до розкрадання коштів "Родовід Банку" на суму більше 220 млн грн, а також в участі разом із бізнесменом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року. Він звинувачення заперечує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News