На мітингу захисників Врадіївки міліціонер подав у відставку, але не по-справжньому

Неділя, 14 липня 2013, 10:57

У Жашкові Черкаської області міліціонер написав рапорт про відставку після того, як учасники врадіївської ходи виявили, що він здійснює за ними відеоспостереження.

Як повідомляє 5 канал, активісти помітили стеження зранку, коли мітингували біля Жашківського райвідділу.

Правоохоронець пояснив, що знімає їх за вказівкою начальника. Протестувальники пішли за поясненням до начальника відділу, але той заперечив слова підлеглого. Керівник районного МВС запевнив, що вказівок про відеостеження не віддавав. Тоді офіцер на місці написав і подав рапорт про звільнення з органів внутрішніх справ.

Разом з тим, прес-служба управління МВС у Черкаській області заявляє, що рапорт, написаний співробітником Жашківського райвідділу, не має жодної юридичної сили.

За повідомленням прес-служби, 13 липня біля приміщення Жашківського райвідділу міліції відбувся мітинг на підтримку жителів смт. Врадіївка Миколаївської області, який тривав протягом двох годин. В акції взяло участь близько 25 осіб.

"Під час проведення мітингу деякі його учасники, маючи на меті створення конфліктної ситуації, почали провокувати працівника Жашківського райвідділу міліції, примушуючи його написати рапорт на звільнення та приєднатися до їхньої ходи", - йдеться в повідомленні.

"Правоохоронець, щоб не допустити загострення конфліктної ситуації, діючи в інтересах служби та зостаючись вірним присязі, у присутності мітингувальників написав такий рапорт, який не має жодної юридичної сили, та віддав його учасникам заходу. Від участі у ході працівник міліції відмовився", - додали у міліції.

По завершенню мітингу його учасники вирушили в напрямку міста Біла Церква. Жоден працівник міліції до акції не долучився. Усі співробітники Жашківського райвідділу міліції наразі знаходяться на своїх робочих місцях та несуть службу відповідно із затвердженим графіком, підкреслюють у прес-службі черкаської обласної міліції. Порушень громадського порядку допущено не було.

Як відомо, жителі Врадіївки Миколаївській області 7 липня вирушили пішою ходою до Києва, де мають намір вимагати відсторонення Віталія Захарченка з посади міністра внутрішніх справ.

Учасники ходу планують 18 липня в Києві на Майдані Незалежності розпочати безстрокову акцію протесту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News