Фаріон вимагає покарати Колесніченка і 147 депутатів за лист до Польщі

Понеділок, 15 липня 2013, 13:52

Звернення 148 депутатів Верховної Ради до Сейму Польщі із проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу необхідно проаналізувати на предмет держзради.

Відповідне звернення направила депутат від "Свободи" Ірина Фаріон до глави Служби безпеки України та глави Комітету з питань реґламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", вона вимагає від СБУ здійснити перевірку наявности в діях депутатів "ознак державної зради та притягнути винних осіб до відповідальності".

Від регламентного комітету свободівка вимагає перевірити, чи такими діями 148 парламентарів не порушили присяги народного депутата.

"Історія не знає подібних прецедентів, щоби народні депутати, які отримали мандат від українського народу, намагалися дискредитувати свою націю й свою державу. Вперше у світовій історії державні діячі однієї країни звернулися до іншої з проханням публічно принизити їхню націю, їхніх героїв", - заявила Фаріон.

"Цей вчинок є відвертою підривною діяльністю проти України. Підписанти принесли в жертву честь і гідність України і стали на шлях національної зради", - додала вона.

"Якщо суспільство не дасть цим виродкам відсічі, то тоді складно собі уявити, що українці матимуть перспективу. Такі депутати, як Калєснічєнко, всі ті 148 негідників мають сидіти за ґратами", - підсумувала депутат.

Як відомо, депутати нижньої палати польського парламенту - Сейму - назвали польсько-український етнічний конфлікт 1940-х років "етнічною чисткою з ознаками геноциду".

Головна законодавча палата Польщі, Сейм, відмовилася назвати Волинську трагедію - найкривавіший польсько-український конфлікт  - "геноцидом" поляків.

Раніше 148 депутатів від Партії регіонів і КПУ надіслали листа до спікера Сейму з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом, здійсненим українцями проти поляків.

А екс-президенти України і Польщі Кучма і Кваснєвський закликали депутатів не зіпсувати примирення, досягнутого обома державами у питанні Волинської трагедії.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування