Українських чиновників назвали небезпечними для пішоходів і водіїв

Понеділок, 15 липня 2013, 16:14

У ході перевірки ДАІ законності використання спецсигналів на автомобілях було вилучено 266 дозволів на встановлення спецсигналів.

За інформацією, наданою департаментом державтоінспекції МВС, за першу декаду липня по всій країні були перевірені 3297 транспортних засобів, пише "Deutsche Welle".

З них на 392 були виявлені порушення використання світлових і звукових спецсигналів.

Чотири автомобілі були доставлені на штрафмайданчики, в 33 випадках складено адміністративні протоколи.

Активіст громадського руху "Дорожній контроль" Єгор Воробйов заявив, що у проведенні нинішньої перевірки використання спецсигналів взагалі не було ніякої необхідності, і що "ДАІ просто спробувала створити позитивний інформаційний привід".

У той же час Воробйов впевнений, що на українських автомагістралях ПДР в рівній мірі діють далеко не для всіх, і що крім спецсигналів існує цілий ряд інших способів безкарного порушення правил.

Як приклад активіст "Дорожнього контролю" привів сигнали дальнього світла, які привілейовані водії подають інспекторам ДАІ, якщо ті намагаються їх зупинити.

"Ці комбінації сигналів призначені для оперативних служб і постійно змінюються. Але чиновники, близькі до влади, або будь-яка особа, готова дати солідний хабар, може отримати цей код в обхід встановленого порядку", - пояснив Воробйов.

Однак найбільшу небезпеку на українських дорогах, на його думку, створює атмосфера безкарності для порушників дорожнього руху з числа можновладців, їхніх дітей і самих міліціонерів.

"Останнім часом спостерігається якась епідемія подібних випадків. Чи не щотижня приходять повідомлення про аварії, спровоковані тим чи іншим чиновником або його родичами", - поділився своїми тривожними спостереженнями Воробйов.

За його висловом, такі випадки є наслідком характеру нинішньої української влади, і ДАІ нездатна самостійно боротися з цим явищем.

Зазначену думку поділяє і секретар парламентського комітету з національної безпеки і оборони Сергій Каплін.

Він розповів, що крім спецсигналів, автомобілі чиновників оснащуються ще і спеціальними номерами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування