Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європейський суд прийняв третю скаргу від звинуваченого у тероризмі

Вівторок, 16 липня 2013, 12:33

Європейський суд з прав людини підтвердив прийняття до розгляду третьої скарги Дмитра Реви, обвинуваченого у пособництві терористам під час вибухів у Дніпропетровську 27 квітня 2012 року.

Скарга стосується порушення права затриманого на приватне та сімейне життя, повідомила адвокат Реви Оксана Томчук.

Родичам Дмитра, який понад рік перебуває у Дніпропетровському СІЗО було 9 разів відмовлено у наданні побачень із рідними. Захист, з урахуванням практики Європейського суду, вважає це формою тиску на підсудного, який з перших днів затримання заперечував будь-яку свою участь у підготовці та вчиненні вибухів, і покази якого повністю підтверджені матеріалами справи.

Також у скарзі викладені факти порушення презумпції невинуватості державними посадовцями, які відразу після затримання чотирьох підозрюваних через ЗМІ переконували суспільство, нібито всі затримані (в тому числі і Рева) – саме ті особи, котрі причетні до резонансного злочину.

Таких висловлювань припустилися генпрокурор Віктор Пшонка, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, начальник слідчо-оперативної групи СБУ Віталій Маяков, народний депутат Геннадій Москаль, віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, помічник керівника штабу антитерористичного центру СБУ Олександр Христенко, прокурор Дніпропетровської області Наталія Марчук та її перший заступник Олег Пахніц, вважає адвокат.

"Зараз ми бачимо, що Європейський суд – єдиний механізм досягнення справедливості у цій справі. Прийняття скарги до розгляду засвідчує наявність всіх відомостей, необхідних для прийняття рішення. Порушення прав Дмитра настільки явні та численні, що ми вимушені доповнювати матеріали провадження", - повідомила адвокат і сестра Дмитра Реви Оксана Томчук.

Перші дві скарги до ЄСПЛ стосуються незаконного арешту та незаконного тримання Дмитра Реви під вартою. Всі три скарги об’єднані у одне провадження "Рева проти України".

Захист готує ще одну скаргу – щодо порушення права на справедливий судовий розгляд.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування