У міліції кажуть, що інкасатори - легка здобич для бандитів

Вівторок, 16 липня 2013, 13:54

Інкасатори легка мішень, адже здійснюють перевезення на неспеціалізованих бронеавтомобілях і без супроводу спеціально навчених співробітників держохорони.

Про це заявила начальник прес-служби держслужби охорони Міністерства внутрішніх справ Світлана Павловська, яку цитує газета "Вести".

"Поки не з'являться обов'язкові вимоги перевезення цінностей з міліцейським супроводом, поки не стануть возити гроші на спеціалізованих бронеавтомобілях, інкасатори будуть мішенями", - вважає вона.

"Якби у Дніпропетровську інкасаторів супроводжували спеціально навчені співробітники ДСО, нападу не сталося б", - говорить Павловська.

Газета також цитує слова колишнього інкасатора: "Банкіри економлять буквально на всьому: на автомобілях, зброї, екіпіровці. Ти виїжджаєш на свій страх і ризик. Буде напад - ніяких страховок і виплат не очікуй. Машини не броньовані, а перевірки закривають на це очі. Адже головне - це передати гроші, і нікого не цікавить, якою ціною".

У самих банках кажуть, що система інкасації давно потребує кардинальної реформи.

"Ми передали до Ради проект, щоб дозволити банкам формувати свою охорону і озброювати її табельною зброєю. Зараз право на таку зброю має ДСО, яку залучають до охорони перевезення грошей, і деякі приватні фірми, послуги яких коштують дорожче", - говорить радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ.

Він також зазначає, що розцінки на послуги ДСО досить високі, кількість інкасаторів-охоронців нормована. Невеликі банки змушені економити, тож наймають людей з травматикою.

Як відомо, за останній тиждень відбулося два напади на інкасаторів.

12 липня 3 людей загинули під час збройного нападу на інкасаторський автомобіль "Укрпошти" в Миколаєві.

15 липня в результаті збройного пограбування інкасатора в Дніпропетровській області, загинули водій та інкасатор.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...