Кравчук пояснив, що Україну "принижують" через владу

Вівторок, 16 липня 2013, 14:36

Екс-президент Леонід Кравчук вважає, що Польща почала переоцінювати події Волинської трагедії через те, що влада не може об'єднати Україну.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "День", повідомляють "Українські новини".

"У 2003 році українці й поляки зуміли переконати одне одного прийняти спільний документ (щодо Волинської трагедії). Але тоді Україна не була такою вразливою у міжнародному плані", - зазначив Кравчук.

"Якщо влада не розуміє, що коли вона не може об'єднати країну, виставити на світло позицію народу, не може сказати, що ми єдині й будемо захищати свої національні й стратегічні інтереси, тоді люди навколо нас і усередині нас будуть робити все для того, щоб принизити країну, поставити на коліна", - сказав він.

За його словами, попередні заяви України й Польщі були переглянуті, а поляки вважають, що винна лише українська сторона.

"Моя думка така: вивчати ці теми потрібно спільно. Поляки цього не хочуть", - додав екс-президент.

У зв'язку з цим він вважає, що Україна повинна провести аналіз і підготувати свою оцінку тих подій.

Однак він наголосив, що два народи не повинні посваритися через це.

Як відомо, Сейм Польщі напередодні 70-ї річниці Волинської трагедії відмовився визнати геноцидом польського народу події 1943 року на Волині, однак підтримав формулювання "етнічна чистка з ознаками геноциду".

Волинська обласна рада назвала таку резолюцію Сейму Польщі антиукраїнською та шовіністичною.

14 липня президент Польщі Броніслав Коморовський і віце-прем'єр міністр Костянтин Грищенко в Луцьку висловилися за відновлення історичної правди про Волинську трагедію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування