Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін попередив Сноудена, щоб той не заважав відносинам зі США

Середа, 17 липня 2013, 08:55

Міждержавні зв'язки Росії й США набагато важливіші за чвари спецслужб.

Про це заявив президент Росії Володимир Путін, вчергове коментуючи ситуацію навколо екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена, передає ИТАР-ТАСС.

"У нас є свої завдання, у тому числі, у напрямку розвитку відносин зі США. У нас незалежна зовнішня політика ", - заявив Путін.

"Сподіваюся, наші партнери поставляться до цього спокійно й з розумінням. Міждержавні зв'язки важливіші за чвари спецслужб ", - заявив президент.

При цьому він підкреслив, що російська влада не має наміру вдаватися в деталі діяльності Едварда Сноудена.

"Ми не маємо наміру вдаватися в подробиці й деталі", - сказав Путін, відповідаючи на запитання журналістів.

"Ми попередили пана Сноудена, що будь-яка його діяльність, пов'язана із завданням шкоди російсько-американським відносинам для нас неприйнятна", - підкреслив Путін.

У свою чергу США мають намір і далі докладати зусиль, щоб добитися від Росії видачі Сноудена, заявив офіційний представник держдепартаменту США Патрік Вентрелл, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми правовими і дипломатичними каналами продовжимо докладати зусиль (спрямованих на видачу Сноудена). Наша політика добре відома, ми вже так працюємо з Росією, включаючи рівень президента Обами. І ми продовжимо так діяти", - сказав дипломат.

"У нас із Росією немає договору про екстрадицію. Однак, говорячи в більш широкому плані, наша політика залишається незмінною: ми хотіли б, щоб Росія повернула нам його (Сноудена) на основі співробітництва, яке мало місце раніше, в області дотримання правових норм. Думаю, для цього є підстави", - сказав він.

Одночасно Вентрелл відзначив, що в Сноудена "має вистачити сміливості, щоб повернутися додому й стати перед правосуддям".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування