Захарченко: організаторів штурму Святошинського РВВС покарають

Четвер, 18 липня 2013, 14:55

На відміну від подій у Врадіївці, організатори штурму Святошинського РВВС Києва будуть покарані.

Про це сказав на брифінгу міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, якого цитує ЛІГАБізнесІнформ.

Захарченко запевнив, що МВС не застосовуватиме жодних репресій до жителів Врадіївки, які штурмували будівлю РВВС після згвалтування Ірини Крашковой.

"За Святошин - там зовсім інша ситуація. Дійсно, у Врадіївці відбулися події, про які всі знають, а у Святошино - це група активістів фактично спровокувала штурм, і ми сказали, що людей, яких вивели похитати і повалити цей паркан, ми карати не будемо, але провокаторів тих ми, звичайно, залучимо до відповідальності", - сказав міністр.

Захарченко підкреслив, що від подій на Святошино постраждали правоохоронці, які до цих пір знаходяться на лікуванні в госпіталі.

"Для всіх людей я хочу сказати, щоб не піддавалися на провокації. Такого не можна допускати. Міліція - це режимний об'єкт, де зберігається зброя, там утримуються заарештовані. Тому тут повинна дотримуватися певна закритість", - додав міністр.

Як відомо, а 12 липня київський міліціонер кулаком вдарив активістку Коаліції учасників помаранчевої революції за прохання розмовляти з нею українською мовою. Інцидент стався на ринку "Шлях", коли міліція намагалася розігнати продавців.

Дівчина звернулася до лікарів. Згідно з повідомленням лідера КУПРу Сергія Мельниченка, у неї була підозра на ушкодження нирки, можливий також перелом ребра. Станом на 21.40 постраждала поїхала з лікарні в прокуратуру.

Ввечері співробітники ринку, а також активісти КУПРу та інших політичних організацій почали штурм Святошинського райвідділку міліції. Був застосований сльозогінний газ. Під час штурму постраждали 6 правоохоронців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування